Ontwerp van databases of gehele MS SQL Server-omgevingen

Installatie van SQL Server is iets dat bijna iedere systeembeheerder kan en doet.

Het is echter een ander verhaal om te zorgen dat die installatie optimaal is geconfigureerd. En dat begint al voordat de setup wordt gestart, en gaat verder waar diezelfde setup klaar is. Wij weten wat nodig is voor een optimaal draaiende SQL Server omgeving.

 

Hetzelfde geldt voor een database. De meeste developers kunnen databases en tabellen aanmaken in SQL Server, als dan niet met gebruik van één van de frameworks die daarbij helpen. Maar er is zoveel meer dan dat. Frameworks lijken handig maar zijn dat in de praktijk soms helemaal niet. Niet voor de performance van de database in elk geval, en dat is ons aandachtsgebied.

We helpen u graag met het optimaliseren van uw database en de performance ervan. SQL Server heeft veel ‘knoppen’ en instellingen waarmee we de perfomance kunnen tunen. En er zijn in de nieuwste versies en ook in Azure veel nieuwe features bij gekomen waar maar weinig ontwikkelaars bekend mee zijn. Wij gelukkig wel, en we kunnen u helpen de features die voor u van belang zijn optimaal in te zetten.